Un vis implinit

Deja de 3 ani colaboram activ cu scoala internat din s. Bulboaca, rn. Anenii Noi. Venim la ei periodic, cu diferite ocazii, aducand cu noi cadouri si voie buna. Dar, inca de la prima vizita, ei ne-au povestit despre cea mai mare necesitate a lor – echiparea a 2 camere de veceu in incinta cladirii destinate programului de invatamant. Cu parere de rau, in timpul orelor si a programului de dupa amiaza, toti elevii trebuiau sa mearga la veceul de afara. Pe langa evidenta incomoditate, elevilor le era in special dificil sa mearga la viceul de afara – pe timp de iarna sau in perioadele ploioase. Deasemenea, trebuie luat in consideratie faptul ca scoala este frecventata si de copii cu disabilitati, care necesita, cel putin, sa fie insotiti (chiar si in interiorul veceului).

In anul 2012, ne-am adresat cu aceasta rugaminte la reprezentantii locali ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma (LDS Charities). Dupa prima vizita de documentare, ei deja au fost deacord sa examineze posibilitatea de a finanta acest proiect. Pe langa renovarea si echiparea spatiilor pentru veceu, finantatorii au fost deacord sa renoveze si sa echipeze 2 camere de dus: una in cladirea cu dormitoarele pentru baieti si una in cladirea cu dormitoarele pentru fete.

Proiectul a fost aprobat si deja in mai 2013, am finalizat acest proiect. La ceremonia de incheiere au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si raionale. Deasemenea, alaturi de noi a fost echipa telecanalului CTC, iar copiii ne-au bucurat cu urari de bun venit. A fost un proiect crucial pentru imbunatatirea calitatii vietii acestor copii. Ne bucuram ca am dus proiectul la bun sfarsit si speram sa continuam aceste colaborari frumoase si in alte proiecte.

Cu drag,
Echipa “Pro Speranta”
http://ctc-tv.md/video/view/id/3316.html

Share to Odnoklassniki
Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Yandex